Sziasztok!

Bénó-Sápi Anna vagyok, mester családi kutyaoktató és esküvői kutyaszitter.

A saját esküvői megélésem inspirált arra, hogy esküvőkői kutyaszitterré válljak. Az akkori kutyusaink, Kátya és Bubi is részt vett az esküvőnkön, és nagyon jó érzéssel töltött el, hogy az egész család velünk van a nagy napon, akár kétlábon jár, akár négylábon.

Imádnivaló fotók készültek, amiket a mai napig boldogan nézegetek, és nevetve emlékszünk vissza a férjemmel egy-egy fotó hátterére. Egyetlen egy dolgot bántam meg, nem kértem fel az esküvőre kutyaszitter segítséget. Menyasszonyként arra kellett figyelnem, hogy a kutyusok mikor, hol, és mit csinálnak, ez pedig nagyon fárasztó volt, mivel egy esküvőn egyébként is ezer meg ezer feladat  veszi körül a nászpárt.

Ráadásul így a szertartás végén külön szobába lettek elzárva a kutyusaink, mert a vacsora alatt végképp nem éreztem, hogy komfortosan tudnám kézben tartani a helyzetet, az esküvői táncról nem is beszélve. Ezek a tapasztalatok ébresztették fel bennem az esküvői kutyaszitterkedés gondolatát.

Ma már a sok kutyás tapasztalatom után ki merem jelenteni, a felelős kutyatartók nagy százaléka családtagként kezeli a kutyát. Ami szerintem hatalmas előrelépés egy jobb világ felé.

Ha családtagként tekintetek a kutyusotokra, miért pont életetek legfontosabb, legemlékezetesebb napját töltenétek külön?!
Nem lenne jobb, ha a nagy nap mindannyiótokról szólna, de gondtalanul élvezhetnétek az esküvőtöket?

Hiszen ünnepelni együtt a legjobb. 🙂